skip to Main Content

Om at sætte grænser

Det kan være udfordrende at sætte grænser. Hvis vi har svært ved at stå ved os selv og vores behov, så vil vi have en tendens til at lade andre mennesker overskride vores grænser. Igen og igen. Med kaos, drama og ubehag som følge.

Jeg har budt mig selv en del gennem årene, fordi jeg dybest set havde svært ved at eje min sarthed. Jeg er ikke så vild med konfrontation eller konflikter, derfor var det ofte nemmere at lade mig grænseoverskride.

I dag er jeg blevet langt bedre til at sige fra, og jeg finder mig ikke længere i hvad som helst. Det er lidt af en klassiker blandt sarte, spirituelle typer. At vi ender med at gøre skade på os selv, fordi vi ikke vil konfrontere andre med vores behov og grænser.

Vi finder os i for meget, fordi vi kan synes, det ikke er så rummeligt og måske lidt hårdt at sige fra. Faktum er, at det er langt hårdere at byde sig selv en masse uro og mislyde i fredens navn.

Så grænserne skal sættes. Indtil de sidder så kraftfuldt inde i os, at vi ikke konstant behøver at sætte dem udadtil.  

 

   

Back To Top